Hoe laat je de huid stralen? Tips voor een gezond, stralend gezicht!

Een mooie gezichtsgloed? Easy! Door de huid te verlichten krijgt je gezicht een frisse en mooie uitstraling. Als je geen idee hebt hoe je dit kan doen, lees dan vooral verder!

Een stralende huid is niet iets wat voorbij hoeft te gaan. Dit is de gemakkelijkste manier om er jong uit te zien en goed in je vel te zitten. Beroemdheden weten dit al en kiezen voor het #healthyglow-effect op de rode loper. Less is more: lichte en weinig belastende make-up is een goede stap naar een natuurlijke prachtige huid!

Natuurlijk stralende huid

Hoe laat je je huid stralen? De juiste huidverzorging is natuurlijk de eerste stap. Je mag niet vergeten dat de huid er het beste en natuurlijk stralend uitziet als deze gezond is. Als je huid voldoende vocht bevat en gevoed, gerepareerd en beschermd is tegen irritaties, heeft ze gewoon een natuurlijke glans: dit is het prachtige effect waar je naar zou moeten streven.

Om deze natuurlijke gezichtsgloed te krijgen, moet je de Koreaanse benadering van huidverzorging proberen: deze gezichtsverzorging in meerdere stappen maakt gebruik van verschillende producten. Deze moeten in de juiste volgorde gebruikt worden. Het geeft uitstekende resultaten. Je moet op een paar niveaus werken: de huid hydrateren, voeden, herstellen en beschermen. Maak gebruik van crèmes, serums, maskers en natuurlijke oliën, maar de beste effecten vloeien voort uit de juiste combinatie.

Een lijst met regels: hoe krijg je een stralende huid?

  1. Was je gezicht twee keer per dag: regelmatige gezichtsreiniging is een must voor een gladde, stralende huid. Je kan het best de volgende volgorde aanhouden: make-up verwijderen en dan het gezicht reinigen, bijv. door oliën te gebruiken. OCM (een olie-reinigingsmethode) is de beste manier om de huid te laten stralen.
  2. Exfolieer regelmatig dode huidcellen: de huid ziet er op zijn best uit als hij glad is en glanzend. Om deze look te krijgen, moet je regelmatig enzymen of fysieke exfolianten gebruiken. Een gezichtsborstel is ook een goede keuze in plaats van een scrub.
  3. Bescherm uw huid tegen de zon: UV-straling is de grootste vijand van de huid en neemt moeiteloos haar uitstraling en schoonheid weg. Daarom moet je zonnebrandcrèmes of natuurlijke oliën gebruiken om bescherming te bieden.
  4. Houd de huid gehydrateerd: de conditie van de huid (met name het vochtgehalte) heeft ook invloed op de glans van het gezicht. Gebruik een hydraterend gezichtsserum, crème of bevochtigingsmasker om het vocht in de huid aan te vullen.

Topproducten voor een stralend gezicht

Afgezien van de manier waarop je de huid verzorgt moet je ook de juiste producten gebruiken om je gezicht gemakkelijk te laten stralen en de schoonheid en uitstraling te herstellen. Welk product kan je het beste kiezen?

Wat verlichtende producten betreft zijn crèmes en maskers niet de beste. Alleen een sterk geconcentreerd, verhelderend gezichtsserum kan de huid snel en permanent een gezonde glans en egale teint geven. Maar niet elk serum! Het beste serum dat de huid van een glans voorziet moet gemaakt zijn van:

  • vitamine C met verhelderende eigenschappen.
  • vitamine B3 dat helpt bij het bestrijden van pigmentvlekken.
  • vitamine A, of retinol tegen veroudering.
  • collageen dat de huid voller maakt en laat glanzen.

In geval van nood: make-up voor glans

Als je huid erg droog en dof is en je jouw look direct een boost wilt geven, maak dan gebruik van bepaalde make-up voor glans, dit geeft je het gewenste #healthyglow-effect.

De belangrijkste regel is dat je de producten geleidelijk moet aanbrengen, de intensiteit moet opbouwen en producten moet kiezen die een natuurlijke glans geven. Als je een highlighter van hoge kwaliteit hebt, breng deze dan aan op de gebieden die je wilt verbeteren: jukbeenderen, gebied net onder de wenkbrauwen, voorhoofd, neus, kin, cupidoboog, ooghoeken. Let op: gebruik het alleen op gladde delen van de huid omdat highlighter de neiging heeft om de imperfecties, oneffenheden van de huid en rimpels te onderstrepen.

Denk er ook aan niet teveel te gebruiken, want te veel highlighter geeft geen mooi effect.