Natuurlijke huidverzorging: hoe kom je eraan?

Vandaag de dag lijkt ‘natuurlijk’ een modewoord te zijn. Wat betekent het woord in de huidverzorging? Onze huid profiteert het meest van de zegeningen van de natuur. Hoe begin je met huidverzorging die in overeenstemming is met de natuur? Bekijk mijn minigids voor diegene die niet ten koste van alles schoonheid wil.

Huidverzorgingsdeskundigen hebben ons overtuigd dat natuurlijke cosmetica de gezondste en meest huidvriendelijke is maar we weten nog steeds niet zeker wat deze natuurlijkheid werkelijk inhoudt. Mag je dan helemaal geen producten gebruiken of juist alleen producten die milieuvriendelijk zijn? We gaan alle mythes ontkrachten en uitleggen wat huidverzorging in overeenstemming met de natuur eigenlijk is en hoe je dit kan doen. Als je geïnteresseerd bent in dit onderwerp en je gewoontes wilt veranderen, lees dan mijn minigids voor natuurliefhebbers en begin met het verstandig verzorgen van je huid!

Natuurlijke huidverzorging. Hoe doe je dat?

In lijn met wat de natuur heeft gecreëerd. Zal de natuur je een geavanceerde facelift geven, met moderne behandelingen? Natuurlijk niet. De natuur geeft ons oliën, antioxidanten, vitamines, plantenextracten, bloemen- en kruidenwater: elk ervan is het waard om aan je huidverzorgingsritueel toe te voegen. Zodra je ze hebt geïntroduceerd, kan je jouw huidverzorging natuurlijk noemen.

Natuurlijke huidverzorging is gebaseerd op ingrediënten die in de natuur voorkomen. In plaats van chemicaliën, parabenen en alle door mensen gemaakte stoffen, gebruik je voedende, conditionerende en beschermende ingrediënten van moeder natuur, gevonden in de wei, in het bos of op het veld.

Natuurlijke huidverzorging: waar begin je?

Allereerst: de juiste producten. Ze bepalen grotendeels of jouw huidverzorging natuurlijk is of niet. Bekijk de ingrediënten: kies producten zonder parabenen, siliconen, oliederivaten en synthetische stoffen. Elke kunstmatige stof veroorzaakt schade aan de huid. De meeste irritaties en problemen zoals acné vloeien komen door het gebruik van verkeerde producten, gevuld met kunstmatige substanties, die de huidporiën verstoppen.

Kies tijdens het winkelen natuurlijke huidproducten. Dit houdt in dat 90% van de samenstelling moet bestaan uit natuurlijke stoffen, zoals plantaardige oliën, hydrosolen, etherische oliën, plantenextracten of stoffen als hyaluronzuur, vitamine E, retinol, co-enzym Q10 (deze komen ook van nature in ons lichaam voor).

Dit moet je ook onthouden: gebruik alleen het essentiële aantal producten en minder in huidverzorgingsbehandelingen. Een groot aantal cosmetica gebruiken geeft niet per definitie betere resultaten. Less is more: op deze manier verstoor je het natuurlijke herstellend vermogen van de huid niet. We moeten onze huid haar natuurlijke schoonheid terug laten krijgen in plaats van haar te camoufleren met tientallen cosmetica.

Huidverzorging alleen is echter niet genoeg!

Voordat we het hebben over huidverzorging (ongeacht of het natuurlijk is of niet) moeten we ons realiseren dat onze levensstijl een groot effect heeft op het uiterlijk van de huid. Als je ongezond eet, je lichaam niet hydrateert of je huid niet beschermt tegen de zon en vervuiling, helpen zelfs de beste huidverzorgingsproducten niet. Laten we niet vergeten om een ​​holistische benadering te kiezen, door van binnenuit na te denken over huidverzorging: door goede voeding en supplementen te nemen.

Een paar regels die je moet kennen en volgen:

  • Neem voedingsmiddelen die rijk zijn aan EFA (omega-zuren) in jouw dieet op.
  • Eet veel groenten, fruit en volle granen.
  • Gebruik supplementen om de vitamine B en mineralen (zoals zink en silicium) aan te vullen.
  • Bescherm je huid tegen de zon met een UV-filter en natuurlijke oliën.