Alles wat je zou moeten weten over gezichtsserums

Een gezichtsserum is ontworpen voor speciale doeleinden. We gebruiken het als onze huid een intensieve en professionele behandeling nodig heeft. Wat is een gezichtsserum? En wanneer moet je het gebruiken?

Nog niet zo heel lang geleden werden serums alleen gebruikt in professionele schoonheidsalons. Daar werd het gebruikt als een intensieve, verjongende behandeling of om bepaalde huidproblemen op te lossen. Doordat het nu overal te verkrijgen is, kun je ook thuis iets doen aan acné, verkleuringen of rimpels. Maar voordat je op dagelijkse basis een gezichtsserum gaat gebruiken, zou je er wel het één en ander over moeten weten.

Gezichtsserum: een product met een doel

Sommige mensen zeggen dat een gezichtsserum niets meer is dan een vloeibare vorm van een hydraterende crème. Deze mens! Wat maakt het zo verschillend van andere huidverzorgingsproducten?

WIST JE DAT?

In één druppel gezichtsserum meer voedende ingrediënten zitten dan in een normale hoeveelheid gezichtscrème.

Een goed gezichtsserum is een huidverzorgingsproduct met actieve ingrediënten waarvan bewezen is dat ze sterke resultaten bereiken. De concentratie van deze ingrediënten is hoger en ze maken de huid veel mooier en jonger. Bijvoorbeeld: een natuurlijk serum is gemaakt van planten extracten, vitamines en oliën. Met andere woorden is een natuurlijk serum een verzameling van wat de huid nodig heeft om zelf herstellend te worden. Het bevat ook substanties die het verouderingsproces vertragen. Wat belangrijk is, is dat elke druppel gezichtsserum diep in de huid indringt en gaat werken op de plek waar dat het meest nodig is (in de diepste huidlaag). Dit maakt een gezichtsserum anders dan een normale gezichtscrème, waarbij de formule niet geabsorbeerd wordt door de huid. Een gezichtscrème focust zich op het herstellen van de opperhuid.

Wat moet je kiezen: gezichtsserum of gezichtscrème?

Een gezichtscrème is dikker en lijkt daardoor een rijkere formule te hebben. Maar het is een feit dat een normale dosis gezichtscrème veel minder nutriënten bevat dan een kleine druppel van een geconcentreerd serum. Met andere woorden, een reguliere gezichtscrème is niet zo verrijkt met ingrediënten die de huid verbeteren als een serum dat is. Daarom is een gezichtscrème een betere optie voor dagelijks gebruik. Met voorgaande in ons achterhoofd kan je geen wonderen verwachten van een gezichtscrème. Je kan niet verwachten dat serieuze huidproblemen ermee opgelost worden of dat je snel resultaat ziet. Deze dingen kan je wel verwachten van een gezichtsserum.

Als je wil dat jouw huid snel gaat herstellen en je wil een product dat zich focust op bepaalde delen van de huid (waar de problemen zich bevinden) zul je een professioneel product moeten gebruiken. Alleen serums bieden een intensieve gezichtsverzorging die sterk genoeg is om acné, verkleuringen en gebroken haarvaten tegen te gaan en tegelijkertijd de huid te verjongen door bijvoorbeeld rimpels te verminderen.

LET OP!

Vervang gezichtscrème niet met een serum omdat de resultaten van deze producten verschillend zijn. Serums werken het best in de diepste huidlagen terwijl een crème aan het huidoppervlak werkt. Als je de beste resultaten wil, dan zul je eerst een serum moeten gebruiken en daarna een gezichtscrème om uitdroging te voorkomen.

Hoe gebruik je een serum?

Als je besluit om jouw beauty-ritueel uit te bereiden met een gezichtsserum dan is het belangrijk dat je weet hoe je dit op een juiste manier doet. Dit soort cosmetica kan makkelijk deel worden van jouw dagelijkse verzorgingsroutine. Je kunt het gebruiken voor de volgende redenen:

 • Als een tijdelijke behandeling voor een droge, vermoeide en grauwe huid.
 • Als een upgrade van jouw avondritueel met gezichtsverzorging zodat je huid er ‘s morgens weer uitgerust uitziet.
 • Als een onderdeel van jouw dagelijkse gezichtsverzorging dat antioxidatieve effecten brengt.
 • Als een manier om veroudering te vertragen.
 • Als een goed onderdeel van gezichtsverzorging na je 30e.
 • Als een oplossing voor gezichtsproblemen zoals acné of verkleuring.

Het maakt niet uit of je het gezichtsserum voor een korte of langere periode wil gebruiken. Je kunt het toevoegen aan jouw beauty-ritueel, je moet alleen wel opletten dat je het op een goede manier gebruikt. Het is een licht en sterk geconcentreerd cosmetisch product en je hebt niet meer dan 2-3 druppels nodig per behandeling. Doe de druppels op je hand en verspreidt het over het gezicht door het voorzichtig met je vingertoppen je gezicht te deppen. Maak je gezicht goed schoon voordat je het serum gebruikt. Als het serum ingetrokken is kan je jouw favoriete gezichtscrème gebruiken.

Ingrediënten die een serum zou moeten bevatten

Een gezichtsserum is een cosmetisch product en de effecten worden bepaald door de ingrediënten ervan. Welke ingrediënten heb je nodig om de huid een anti-aging effect te geven? Welke substanties heb je nodig als je een stralende, geëgaliseerde huid wil?

Een anti-age gezichtsserum moet de volgende ingrediënten bevatten:

 • Retinol (vitamine A) dat helpt om dode huidcellen te verwijderen en de huid te verjongen.
 • Co-enzym Q10 dat de huid beschermt tegen vrije radicalen.
 • Guarana extract dat de circulatie stimuleert.
 • Vitamine E (bekend als de vitamine van jeugdigheid) dat een antioxidant is.
 • Ginseng extract dat de huid regenereert.
 • Abrikoos extract dat vrije radicalen voorkomt en helpt om de huid er jonger uit te laten zien.

Een gezichtsserum tegen verkleuring moeten de volgende ingrediënten bevatten:

 • Vitamine C (arscorbinezuur) dat de huid lichter maakt.
 • Vitamine A (retinol) dat dode huidcellen weghaalt.
 • Zaadolie van frambozen dat bescherming biedt tegen de zon.
 • Aluminiumzout (korund) dat de huid zacht maakt en dode huidcellen verwijderd.

Hydraterende gezichtsserums moeten de volgende ingrediënten bevatten:

 • Hyaluronzuur dat de hydratatie bevordert.
 • Arginine dat de natuurlijke beschermlaag van de huid activeert.
 • Ureum dat uitdroging van de huid voorkomt.

Een revitaliserende gezichtsserums moeten de volgende ingrediënten bevatten:

 • Hyaluronzuur dat het meest effectief is om de huid te hydrateren.
 • Aloë Vera extract dat de huid voedt en de huid aanvult met water.
 • Witte thee extract dat een sterke antioxidant is.
 • Rozen water voor een lekkere geur en het verjongen van de huid.
 • Vitamine E dat een antioxidant is.