Verander je gezichtsverzorgingsgewoonten voor een prachtige huid!

Wil je meer weten over nieuwe, betere huidverzorgingsgewoonten die je kunt aanleren? Het beste wat je kan veranderen is het stoppen met alle slechte gewoonten. Elke dag maken we onbewust veel fouten op het gebied van huidverzorging. Hiervan bewust worden is de eerste stap in de richting van die prachtige huid! Lees hier wat je NIET MOET DOEN voor die prachtige huid!

Dagelijkse fouten in de huidverzorging

  1. Het gezicht reinigen op de verkeerde manier, namelijk niet grondig genoeg: het gezicht wordt vaak te snel gereinigd waarbij je de massage overgeslagen wordt. Je doet het zo snel mogelijk, haalt alleen de make-up eraf en spoelt het gezicht, jammer genoeg, niet met micellair water.
  2. Je gebruikt uitdrogende reinigingsmiddelen: de vettige huid vindt dit al niet fijn, laat staan een gevoelige, droge huid. Kies in plaats van gels die de huid uitdrogen een milde mousse die de huid hydrateert, verzorgt en kalmeert.
  3. Je gebruikt geen toner: dit is een grote fout want toner is één van de meest essentiële huidverzorgingsproducten! Het brengt de pH-waarde in evenwicht, verzacht, verwijdert het vuil dat achterblijft na het verwijderen van make-up, zorgt ervoor dat de huid beter absorbeert en verzorgt de huid.
  4. Je scrubt niet regelmatig: dit leidt tot dode huidcellen, talg en vuil, wat een perfecte omgeving vormt voor mee-eters en andere soorten puistjes.
  5. Je gebruikt geen bescherming tegen de zon: UV-straling is het hele jaar door schadelijk voor de huid. Het bereikt de huid zelfs door ramen en kleding heen. Vooral de gezichtshuid heeft bescherming tegen de zon nodig: zeker als je retinol gebruikt bij je gezichtsverzorging.
  6. Je gebruikt het hele jaar door dezelfde huidverzorgingsproducten: elk seizoen van het jaar speelt zijn eigen spel en daarom heeft de huid verzorging op maat nodig die voldoet aan specifieke behoeften van de seizoenen en zorgt voor een goede bescherming.
  7. Je leest de INCI van producten niet: je verdiepen in de ingrediënten van een huidverzorgingsproduct is op het moment echt een trend, en een goede trend om te volgen. Als je de ingrediënten van crèmes of andere producten kent, kan je de beste, veiligste cosmetica kiezen, die gemaakt is van natuurlijke stoffen en die geweldige voordelen voor de huid heeft. Door de INCI-lijst te lezen, kan je PEG’s, microplastic, siliconen en alcoholen vermijden.
  8. Je brengt de producten niet in de juiste volgorde aan: hierdoor verlaag je de kwaliteit en effectiviteit van cosmetica en in plaats van de huid beter te maken, maak je haar juist slechter.
  9. Je wast je handen niet voordat je de producten aanbrengt: dit is een veel voorkomende fout. Op deze manier komen de bacteriën van je handen op je gezicht te zitten wat kan leiden tot een ernstige infectie.
  10. Je gebruikt dezelfde handdoek om je gezicht en je handen af ​​te drogen: dit geeft een vergelijkbaar effect als bij vieze handen. Door vocht kunnen bacteriën zich op een handdoek ontwikkelen. Daarom zijn papieren handdoeken het beste om het gezicht mee af te drogen.

Deze lijst is een samenvatting van de meest voorkomende fouten op het gebied van huidverzorging. Zorg ervoor dat je deze niet maakt! Verander jouw gewoontes en je zult al snel een grote verbetering zien in het uiterlijk en de toestand van je huid. Heb een fijne… huid!