Het ABC van gezichtsverzorging bij volwassenen

Een rijpere huid vereist een adequate behandeling. Daarnaast moet een rijpe huid behandelt worden met stoffen die de huid beschermen tegen vrije radicalen. Wil je lang kunnen genieten van een jonge huid? Ontdek welke drie ingrediënten het waard zijn om aan je dagelijkse schoonheidsritueel toe te voegen. Hier is een ABC voor een mooie en jeugdige huid.

HET ALFABET VAN EEN MOOIE HUID

A: antioxidanten, anti-aging en vitamine A

De verzorging van een volwassen huid draait om doortastende maatregelen tegen rimpels, verkleuringen en uitdroging van de huid maar ook tegen bescherming voor de gevolgen van externe factoren, oxidatieve stress, giftige stoffen en smog. Daarnaast moet de verzorging van een rijpe huid zich ook richten op het verminderen van de bestaande rimpels. Fijne lijntjes kunnen door vitamine A worden verwijderd (ook bekend als retinol). Zorg ervoor dat jouw huid zijn dagelijkse portie vitamine A (pure retinol, niet zijn derivaten) krijgt. Doe dit voor het slapen gaan. Wil je het toch overdag gebruiken, gebruik dan ook altijd een zonnebrand met minimaal factor 30. Probeer een gezichtscrème of -serum te vinden dat witte thee of arganolie bevat. Voeg je zo’n olie toe aan je dagelijkse schoonheidsroutine, dan zal dat alleen maar voordelen opleveren.

B-groep vitamines

Vitamines uit de B-groep worden vaak verwaarloost, we krijgen er niet genoeg van binnen. Het is echter bewezen dat vitamines uit de B-groep de kern van effectieve huidverzorging vormen. Waarom zijn ze zo belangrijk? Ze zijn behalve goed voor de huid bijvoorbeeld ook goed voor de nagels. Als je wimpers zwakker lijken, als je nagels snel de neiging hebben om te breken en als je huid er niet goed uitziet (dof, slap en minder soepel) kan dit komen door een tekort aan vitamines uit de B-groep. Dit kan je aanvullen door de juiste voedingsproducten te consumeren of door cosmetica met vitamine B te gebruiken. De rijpere huid heeft bijna elke vitamine uit de B-groep echt nodig dus zorg ervoor dat je jouw huid voorziet van thiamine, riboflavine, niacine, panththeenzuur, pyridoxine, biotine en foliumzuur. Zuren laten je huid niet verouderen maar hebben juist een positieve invloed.

Vitamine C

Vitamine C is de meeste krachtige antioxidant en wordt ook wel de vitamine van de jeugd genoemd. Vitamine C weet hoe een huid van alle leeftijden moet verzorgen. Bij een rijpere huid zorgt vitamine C voor het verhelderende effect: deze vitamine behandelt alle soorten verkleuringen. Alle pigmentvlekken die na de zomer op de huid verschijnen zullen verdwijnen door de huid met vitamine C te behandelen. Bovendien bestrijdt vitamine C de vrije radicalen, vertraagt het huidverouderingsprocessen en verbetert het de veerkracht van de huid. Acné zal verdwijnen en vitamine C maakt de huid sterker waardoor het zelfherstellend proces een boost krijgt. Het is belangrijk om alleen de beste kwaliteit vitamine C te gebruiken omdat het anders al oxideert voordat het de diepere huidlagen bereikt. Als je cosmetica met goede vitamine C zoekt, check dan het INCI op 3-0-ethyl ascorbinezuur. Dit is de beste vorm van 100% pure vitamine die aangepast is voor huidverzorging voor gevorderden.

Een goed gezichtsserum met vitamine C en retinol gebruiken voor het slapengaan is zeker een goede behandeling voor de rijpere huid. Voeg wat zonnebrand toe en blijf je gezicht grondig reinigen (het best met een natuurlijke olie) en je gezicht zal er nooit moe of dof uitzien. Je gezicht zal je leeftijd niet meer onthullen!