Gids voor gezichtsreiniging: stappenplan

De beste huidreinigingsroutine – stap voor stap!

Weet jij hoe je de huid van je gezicht schoonmaakt? Vaak denken we dit te weten.. dit lijkt alleen vaak niet te kloppen. Het verwijderen van make-up is slechts de helft van het reinigen van de huid want behalve cosmetica zijn er honderden andere onzuiverheden die zich de hele dag op onze gezichten verzamelen. Bovendien hebben de meesten een aantal slechte huidverzorgingsgewoonten, waar we ons vaak totaal niet bewust van zijn. Dit maakt de zaak nog erger. Neem bijvoorbeeld een micellaire lotion: veel vrouwen verwijderen dit niet van hun gezicht. In plaats daarvan gebruiken ze daarna een gewone gezichtscrème en brengen deze aan op een dunne laag over de micellen. Het is een goed idee om gezichtsreiniging stap voor stap aan te leren en uit te proberen: dit is een eenvoudig schoonheidsritueel dat jou en je gezicht een goed gevoel zal geven!

Deze factoren beïnvloeden de kwaliteit van ons gezicht behoorlijk negatief: smog, uitlaatgassen, gifstoffen, stress en zelfs sommige medicijnen. Daarom is het verwijderen van al deze onzuiverheden het belangrijkste element van het dagelijkse schoonheidsritueel. Zelfs de beste gezichtscrème heeft niet de mogelijkheid om de huid binnen te dringen om deze te voeden en te hydrateren tenzij je het regelmatig gebruikt.

Waarom is een grondige gezichtsreiniging zo belangrijk?

  • Je verbetert de absorptiesnelheid van de huid en door de massage die je jezelf geeft stimuleer je de huid om effectiever te werken waardoor deze sneller herstelt.
  • Dankzij het verwijderen van alle cosmetica, talg, stof en dode huidcellen, verbeter je de huidfunctie.
  • Je voorkomt mee-eters, acné en andere huidonzuiverheden.

Kijk zelf hoe makkelijk het stappenplan voor het reinigen van je gezicht is. Je kunt het thuis helemaal zelf doen. Introduceer dit stappenplan voor gezichtsreiniging in jouw dagelijkse huidverzorgingsritueel om te zien hoe jouw huid schoon, gezond en jonger wordt.

Hoe reinig je thuis de gezichtshuid?

Deze procedure is snel en eenvoudig. Leer vier stappen voor een ​perfect schone huid.

1. NATUURLIJKE OLIE: OCM

Make-up producten, onzuiverheden, waterproof cosmetica? Hier gebruik je olie voor. Deze natuurlijke substantie heeft geen problemen met het verwijderen van de meeste schoonheidsproducten, ook degene die waterproof zijn. Doe een kleine hoeveelheid natuurlijke olie op je hand en verdeel deze met je vingertoppen over het gezicht terwijl je cirkelvormige bewegingen maakt. Verwijder de olie vervolgens van het gezicht met een vochtig doekje. Veeg je gezicht ermee af en dompel de doek onder in water om hem weer schoon te maken. Blijf je gezicht afvegen totdat je geen vuil meer op de doek ziet.

Het is de moeite waard om te beseffen dat de natuurlijke oliën die in de OCM-methode worden gebruikt goed worden verdragen door de huid omdat ze de natuurlijke lipidenlaag niet verstoren. Een ander positief aspect van deze methode is dat natuurlijke oliën geschikt zijn voor alle huidtypes. Het lastige is de juiste olie te vinden dat het best is voor jouw huidtype. Dit houdt verband met de vetzuren die een bepaalde olie bevat.

De beste oliën om te gebruiken bij OCM:

  • De beste natuurlijke oliën voor de vette huid: jojoba-olie, hennepolie, walnotenolie, tamanu-olie.
  • De beste natuurlijke oliën voor de normale huid: avocado-olie, gradnaatappelzaadolie, arganolie.
  • De beste natuurlijke oliën voor de rijpere huid: amandelolie, sterbloemolie, rozenolie, arganolie.
  • De beste natuurlijke oliën voor de droge huid: katoenzaadolie, grapefruitzaadolie, tarwekiemolie.

2. MICELLAR LOTION

Deze fase kan worden overgeslagen als je het gezicht heel goed met olie hebt kunnen reinigen. Toch maken veel mensen graag gebruik van de kracht van micellen om alle onzuiverheden van hun gezicht te verwijderen. Micellaire lotion is goed in het aantrekken van díe onzuiverheden die niet goed met olie worden aangepakt.

Dit moet je weten!

Micellen zijn microscopisch kleine bolletjes die alles kunnen aantrekken wat er op je gezichtshuid rust. Met andere woorden, micellen zorgen ervoor dat jouw huid lang schoon en fris blijft. Omdat ze uitzonderlijk zacht zijn, zijn micellen perfect geschikt, zelfs voor de droge en gevoelige huid.

3.GEZICHTSGEL / REINIGINGSMOUSSE

De meeste mensen gebruiken alleen gezichtsgel om het gezicht te wassen. Hoewel gel de huid van onzuiverheden ontdoet is het niet geschikt om make-up mee te verwijderen. Toch worden ze erkend als producten die zelfs het meest hardnekkige vuil op de huid kunnen verwijderen. Een mildere, reinigingsmousse geeft wat meer resultaat. Een reinigingsmousse is perfect voor de gevoelige huid en de huid met couperose omdat het verrijkt is met een dubbele hoeveelheid voedingsstoffen en hydraterende stoffen.

Het gebruik van gezichtsgel kan de huid strak, droog en geïrriteerd maken. Waardoor komt dat? Omdat de meeste gels zijn gemaakt van sterke wasmiddelen die niet altijd goed zijn voor de pH van de huid. Daarom volgt er nog een laatste stap in deze reinigingsroutine.

4. GEZICHTSTONER

Vaak vergeten vrouwen dat dit een ongelooflijk essentieel onderdeel is van de huidverzorging. Naast het herstellen van de pH-balans van de huid en het kalmeren ervan verwijdert een gezichtstoner ook vuilresten van de huid. Dit is de laatste stap die je moet zetten om te kunnen genieten van een mooie teint. Gezichtstoners zijn de spreekwoordelijke “puntjes op de i” in het stappenplan voor gezichtsreiniging. Dit product brengt je ongetwijfeld veel voordelen en maakt de huid klaar voor het serum of de crème die je daarna wil gebruiken.

Last but not least, het wordt aangeraden om het stappenplan ‘s avonds uit te voeren. Dit zal de huid helpen om alle zelfherstellende processen gemakkelijk en ongestoord uit te voeren.