De 3 beste methoden tegen schrale plekken: exfolitaor, serum en olie

Schrale plekken zijn een ware nachtmerrie voor vrouwen die graag dagelijks make-up dragen. Foundation maakt elke imperfectie op de huid zichtbaar. Is daar iets aan te doen? Maak kennis met de 3 beste methoden tegen schrale plekken.

Meestal is uitslag een esthetisch probleem. Maar er is meer aan de hand, een droge huid is een signaal dat het lichaam iets mist: vocht, voeding en versterking. Je kan je er eens in verdiepen.

Waar komen de schralen plekken op je gezicht vandaan?

Soms is het een symptoom van een bepaalde ziekte (eczeem, psoriasis, AD). Raak niet meteen in paniek want vaak is de oorzaak van een droge huid eenvoudig en komt het door een gebrek aan vocht. Als het lichaam niet voldoende vocht heeft en je eet niet genoeg onverzadigde vetzuren, kun je droge plekken op de huid krijgen. Ze komen het eerst in het gezicht omdat de huid daar het dunst is en het snelst vocht verliest.

Er zijn verschillende oorzaken voor schrale plekken. De meest voorkomende zijn:

  • Uitdroging;
  • Gebrek aan hydratatie in de schoonheidsroutine;
  • Werken in kamers met airconditioning;
  • Gebruik van cosmetica die uitdroging veroorzaken;
  • Gebrek aan bescherming tegen atmosferische factoren.

Hoe kom je van deze schrale plekken af?

Hydrateren is de basis. Daarnaast is het belangrijk dat je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. Wat we eten heeft een grote invloed op hoe onze huid eruit ziet. De beste manier om schrale plekken te voorkomen is om minimaal 8 glazen water per dag te drinken en producten te eten die rijk zijn aan omega. Dit kan een natuurlijke olie zijn maar ook bijvoorbeeld avocado, vette vis, noten en zaden. Het voedingspatroon moet altijd in evenwicht zijn. Dit is het beste voor je huid, haar en nagels.

Een ander belangrijk punt is een schoonheidsritueel dat gericht is op hydratatie en bescherming. Dit gaat hand in hand met een gezond voedingspatroon maar het is geen vervanging ervan. Dit probleem kun je namelijk het best zowel van binnen als van buiten aanpakken. Wat zal je helpen in de strijd tegen de schrale plekken?

De drie beste methoden tegen schrale plekken

Voor dit probleem is een veelzijdige aanpak nodig. Het moet tegelijkertijd de dode huidcellen exfoliëren, diep hydrateren en de huid beschermen.

Als je last hebt van schrale plekken kun je het best deze drie producten gebruiken.

  1. Exfoliator: Dit kan mechanisch of enzymatisch maar het belangrijkst is om dit elke 2-3 dagen te doen. Het helpt om de droge plekken op de huid te verwijderen, de huid glad te maken en het herstel te stimuleren.
  2. Serum: Het best één met hyaluronzuur voor intense voeding zodat de huid van binnenuit gehydrateerd wordt. Een geconcentreerd product zoals een serum moet tenminste één keer per dag gebruikt worden, het best na het reinigen van het gezicht.
  3. Olie: De derde stap in de schoonheidsroutine om een droge huid aan te pakken is het gebruik van natuurlijk olie (zoals argan, jojoba of macademia). Als de olie wordt aangebracht als het gezichtsserum ingetrokken is zal het een beschermende laag aanbrengen op de huid.