Arganolie in gezichtsverzorging: redenen waarom je het zou moeten gebruiken

Arganolie geeft je meer dan andere gezichtscrèmes, ook al gebruik je maar een druppel. Dit is een volledig natuurlijke cosmetica die geschikt is voor iedereen, zelfs voor gevoelige huidtypes en de huid die gevoelig is voor acné. Het biedt bescherming tegen de zon en beschermt het gezicht tegen vrije radicalen. Dit is een echte Marokkaanse olie die hydrateert, regenereert en de huid verfraait. Ontdek alle geheimen van huidverzorging met arganolie!

Arganolie komt oorspronkelijk uit Marokko, waar de endemische soorten arganiabomen (Argania Spinosa) al eeuwen groeien. Het zijn de pitten die erom bekend staan een rijke bron van olie te zijn. Het extractieproces duurt lang en is kostbaar. Dit zorgt voor de twee bijnamen van deze substantie: ”s werelds duurste olie’ en ‘vloeibaar goud van Marokko’.

Als je arganolie in je schoonheidsritueel gebruikt zul je deze moeite zeker waarderen. Elke druppel van deze goude olie bevat een reeks voedingsstoffen die onze huid nodig heeft om mooi te blijven en er jong uit te zien. Ken je alle geheimen die verborgen zitten in de argan-pitten?

Verfraaiende eigenschappen van arganolie

Het beschrijven van arganolie als vloeibaar goud verwijst niet alleen naar de kostprijs, maar ook naar de resultaten die je bereikt met het gebruik van deze olie. Het is bewezen dat arganolie buitengewone geneeskrachtige en huidverbeterende eigenschappen heeft die voornamelijk te danken zijn aan de ideale balans van vetzuren: omega-3, omega-6 en omega-9. Elke druppen van deze olie bevat EFA’s, vitamine E, plantensterolen, saponinen en squaleen. Deze essentiële voedingsstoffen zijn erg belangrijk voor de huid. Je vindt ze in geen enkele andere natuurlijke olie.

Het introduceren van arganolie in je dagelijkse schoonheidsritueel is een goed idee, niet alleen omdat deze stof alle bovengenoemde voedingsstoffen bevat maar ook omdat arganolie de voedingsstoffen gebruikt om vrije radicalen te neutraliseren, het herstel te verbeteren en de huid te beschermen. Daarnaast is arganolie een verzachtend middel, wat betekent dat het niet alleen vochtverlies kan voorkomen, maar ook een krachtige antioxidant en een zeer effectief natuurlijk huidverzorgingsproduct is.

Arganolie in gezichtsverzorging

Kun je arganolie goed gebruiken als je de huid wil verbeteren? Arganolie geeft vaak betere resultaten dan andere cosmetica van de drogist. Arganolie is niet alleen zacht voor de huid en ook zeer effectief in het behalen van de gewenste resultaten. Dit is de reden waarom veel vruwen arganolie gebruiken. Ze zien arganolie als goede vervanger voor de producten die ze eerder gebruikte.

Er zijn veel manieren waarop pure arganolie kan worden gebruikt. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als: 

 • vervanging voor gezichtscrème
 • basis voor make-up
 • product om je make-up mee te verwijderen
 • bestanddeel van OCM-blend
 • basisingrediënt voor zelfgemaakt gezichtsmasker
 • basisingrediënt voor zelfgemaakte gezichtsscrub

Welke arganolie is het beste?

Arganolie Nanoil

De beste resultaten krijg je met koudgeperste, ongeraffineerde en 100% biologische arganolie zoals de arganolie van Nanoil. Deze cosmetica is volledig natuurlijk en kan goed gebruikt worden bij de dagelijkse verzorging van de huid, het haar, lichaam en de nagels. Het bevat alleen pure arganolie (INCI: Argania Spinosa Kernel Oil). De huid verdraagt dit product goed. Het is niet vet en te gebruiken bij alle huitypes. Hoe werkt deze natuurlijke olie van Nanoil? Wat zijn de voordelen die het geeft?

 • Verhoogt het vochtgehalte in de huid.
 • Beschermt tegen veroudering.
 • Verbetert de veerkracht van de huid en vermindert fijne lijntjes.
 • Voedt, revitaliseert en verlicht de huid.
 • Minimaliseert de nadelige effecten van zonnebaden.
 • Maakt de huid perfect schoon door vuil te verwijderen.
 • Regenereert het haar en versnelt de haargroei.
 • Versterkt wimpers, wenkbrauwen en nagels.
Meer

Arganolie vs. gezichtsserum

De eigenschappen en voordelen van arganolie zijn echt indrukwekkend. Zowel bij gezichtsverzorging als bij andere verzorging. Bij regelmatig gebruik heeft arganolie een positieve invloed op de huid en kan het deze merkbaar verjongen. Arganolie wordt steeds vaker gebruikt en gezien als een intensieve huidbehandeling. Sommigen vergelijken de effecten met een serum: geconcentreerd, dringt diep en intensief door in de huid.

Kun je een serum vervangen door arganolie?

Er is geen andere natuurlijke olie waarbij één druppel zo’n groot deel van de voedingsstoffen bevat. Daarom is het de moeite waard om arganolie samen met een gezichtsserum aan te brengen. Op deze manier wordt je huid blootgesteld aan effectieve zorg. Hoe werkt het? Als je een serum op het gezicht gebruikt worden de diepste lagen bereikt en werk het van binnen naar buiten: het stimuleert celvernieuwingsprocessen en verjongt de huid. Daarna breng je arganolie aan, die een dun beschermingslaagje creëert. Deze laag voorkomt dat alle voedingsstoffen ontsnappen. Het vochtgehalte van de huid blijft ook langer op peil.