5 essentiële ingrediënten die elk huidtype nodig heeft

Wij, vrouwen, willen ons mooi voelen en daar doen we het allemaal voor. Onze dagelijkse huidverzorging, de make-up en alle andere inspanningen. Gelukkig zijn er maar vijf ingrediënten die de huid écht nodig heeft en deze zijn dan ook de sleutel tot succes. Weet jij wat je moet doen bij je dagelijkse huisverzorging om je huid er gezond en écht goed uit te laten zien?

De natuur heeft al lang geleden een antwoord gegeven op deze vraag. De huid heeft geen conserveermiddelen, siliconen, uitdrogende reinigingsmiddelen of geavanceerde formules tegen veroudering nodig. Geloof het of niet, elke huid heeft maar vijf ingrediënten nodig om de gezondheid en natuurlijke schoonheid te behouden. Welke vijf zijn dit? Ik weet zeker dat je ze allemaal kent!

VIJF INGREDIËNTEN DIE JE HUID ECHT NODIG HEEFT (EN DIT ZIJN ER MEER DAN GENOEG)

Hyaluronzuur: vochtinbrengende crèmes

Hyaluronzuur is de sterkste en één van de best hydraterende middelen in cosmetische producten. Dit is een goede zaak omdat deze stof helemaal natuurlijk is. Natuurlijk zijn er verschillende types van hyaluronzuur maar ze hebben allemaal dezelfde effecten:

  • Leveren water in de huid.
  • Zorgen dat het water langer vastgehouden wordt.
  • Verbeteren de elasticiteit en stevigheid van de huid.
  • Brengen verlichting bij geïrriteerde huid.
  • Geven de huid een natuurlijke glans.

Antioxidanten: vertragen veroudering

Antioxidanten zijn essentieel voor de huid. Deze gaan vrije radicalen tegen (welke oxidatieve stress veroorzaken wat leidt tot een sneller verouderingsproces). Als je rimpels wil voorkomen moet je de huid beschermen tegen vrije radicalen en daar zijn antioxidanten voor gemaakt. De meest populaire zijn:

  • Flavonoïden die in grote hoeveelheden voorkomen, b.v. in groene thee.
  • Vitamine E, ook bekend als vitamine van de jeugd.
  • Bètacaroteen dat verandert in vitamine A.
  • Alfa-liponzuur (ALA) en andere zuren.

Vitamine C: verheldert en verjongt

Vitamine C is ook een sterke antioxidant maar verdient toch een alinea voor zichzelf vanwege zijn andere verbazingwekkende eigenschappen. De huid houdt van ascorbinezuur (vitamine C) vanwege het sterke anti-agingeffect. Het gaat niet alleen vrije radicalen tegen maar het verheldert ook pigmentvlekken, egaliseert de huidskleur en herstelt een gezonde uitstraling. Dit is de reden dat vitamine C-producten een goede dagelijkse keuze zijn.

Note! Een serum dat rijk is aan vitamine C zal je alle voordelen brengen vanwege de sterk geconcentreerde formule van het serum dat gemakkelijk doordringt tot diep in de huid.

Vetzuren: houden vocht vast

Zonder twijfel verdienen onverzadigde vetzuren ook een plekje in deze lijst met ingrediënten die essentieel zijn voor een gezonde huid. Waar vind je ze en wat maakt ze zo belangrijk? Het gebruik van natuurlijke oliën is de makkelijkste manier. Daarom zijn ze ook zo populair. Pure oliën zijn een goede keuze omdat vetzuren rijk zijn aan lipiden die essentieel zijn om de hydrolipidenlaag van de huid te behouden. Dit is een natuurlijk barrière die de huid beschermt tegen vochtverlies. Als je geen droge of geïrriteerde huid wil heb je vetzuren nodig, en dus oliën.

Collageen: garandeert de stevigheid van de huid

Wat heeft de huid nog meer nodig? Collageen of om precies te zijn collageen en elastine: dit zijn twee eiwitten die de huid veerkracht, stevigheid en volheid geven. Zij vormen het “skelet” van de huid. Naarmate we ouder worden daalt het collageengehalte in onze huid. Dit moeten we aanvullen anders zal de huid snel slap en gerimpeld worden.