Hulpmiddel tegen acné: Natuurlijke oliën voor een onberispelijke teint

Het is onzin dat natuurlijke plantaardige oliën niet geschikt zijn voor een huid met acné. Als je de juiste olie weet te vinden zal deze de conditie van je huid niet slechter maken. Als een natuurlijke olie bij jouw huid past kan het je zelfs helpen in de strijd tegen acné en het genezen van littekens die acné achterlaat op je gezicht. Welke natuurlijke oliën kan je het best gebruiken tegen acné? Welke schoonheidsolie moet je kiezen als je gezicht veel oneffenheden heeft? Kan een vettige huid tegen natuurlijke oliën? Vind de antwoorden hieronder.

Kan je een natuurlijke olie gebruiken op een huid met acné of niet?

Plantaardige oliën zijn cosmetica gemaakt door moeder natuur. Ze bieden goede hulp bij bijna alle huidproblemen. Zorg ervoor dat de olie die je gaat gebruiken aan alle behoeften van jouw huid voldoet. Stel je voor dat je een gezichtscrème moet kiezen: je zal dan geen rijke crème kiezen als je een vette huid hebt die vatbaar is voor acné. Zo werkt het ook met oliën.

Natuurlijke oliën worden gebruikt bij het behandelen van alle soorten huid, inclusief de vette huid. Wees niet bang dat deze vette substantie de huidporiën verstopt en de problemen met acné verergeren. Gebruik één van de onderstaande natuurlijk oliën, dan maak je zeker de juiste keus. Alleen dan weet je zeker dat deze geschikt is voor jouw huid, die gevoelig is voor acné. Je huid zal dankbaar zijn met een lichte olie die de huid niet uitdroogt. Natuurlijke olie verbetert de huid en vermindert acné als deze regelmatig gebruikt wordt.

Olie die je moet VERMIJDEN als je last hebt van acné

Er is een groep met natuurlijke oliën die je beter niet kunt gebruiken op een vette huid die gevoelig is voor acné. Deze dienen de droge huid beter.

 • tarwekiemolie
 • perzikzaadolie
 • saffloerolie
 • hazelnootolie
 • palmolie
 • teunisbloemolie
 • katoenzaadolie

Olie die je WEL moet gebruiken als je last hebt van acné

Het goede nieuws is dat er ook een aantal oliën zijn die je wel kan gebruiken als je last hebt van acné. Het is al genoeg om 3-4 druppels in de huid te masseren voordat je een gezichtscrème opdoet. De huid zal dan snel verbeteren. Als je het regelmatig gebruikt zal je snel van een gladde huid zonder puistjes kunnen genieten. Deze oliën kan je proberen:

 • jojoba olie
 • frambozenzaad olie
 • hennepolie
 • tamanu-olie

Alle hierboven genoemde oliën hebben verzachtende en ontstekingsremmende effecten. Dit zorgt ervoor dat ze de vermenigvuldiging van de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor acné verminderen. Bovendien balanceren jojoba, frambozenbaad, hennep en tamanu talg en verminderen de littekens van acné.

JOJOBA OLIE

Jojoba olie is een briljante olie die wordt gekenmerkt door zijn bijzondere samenstelling: het bevat chemische bestanddelen die ook in talg zitten. Dankzij squaleen kan jojoba olie de talgproductie reguleren en verminderen. Dit is een bijzonder lichte olie die goed wordt opgenomen door de huid. Een leuk feitje over deze olie is dat het eigenlijk was is. Toch wordt het als olie geclassificeerd en helpt het tegen acné. Het maakt hierbij niet uit of je het op een jongere of oudere huid gebruikt.

FRAMBOZENZAAD OLIE

Dit is een iconische olie die niet alleen helpt tegen acné maar ook de huid verjongt. Bovendien staan frambozenzaad olie erom bekend de huid te beschermen tegen UV-straling. Het schijnt dat veel dermatologen hun patiënten aanraden frambozenzaad olie te gebruiken in de gevallen dat ze liever geen reguliere medicatie voorschrijven. Deze olie is geschikt voor het genezen van een problematische huid omdat het de talgproductie in evenwicht houdt, mee-eters voorkomt, ontstekingen verzacht en de lipidenbarrière versterkt. Frambozenzaad olie kan goed ‘s ochtends gebruikt worden omdat het makkelijk geabsorbeerd wordt door de huid: het is ook een goede primer voor make-up.

HENNEP OLIE

Hennep staat bekend als de beste natuurlijke stof om de huid te hydrateren en te regenereren. Hennepolie heeft sterke helende eigenschappen en werkt goed voor een problematische huid. Het behoort tot oliën die niet drogen, wat betekent dat het je alle voordelen van natuurlijke olie geeft zonder dat de huid er vet van wordt. Hennepolie bestrijdt ontstekingen, is antiseptisch, helpt de huid sneller te regenereren en vermindert acné.

TAMANU OLIE

Tamanu-olie biedt een volledig natuurlijke huidverbeterende behandeling. Deze olie kan goed gebruikt worden bij een vette huid die gevoelig is voor acné. Hierdoor behandelt het huidonzuiverheden zo goed. Tamanu-olie moet plaatselijk worden aangebracht (in tegenstelling tot de hierboven genoemde oliën): alleen op de acné. Het werkt snel en verlicht littekens effectief. Bovendien heeft deze natuurlijke stof sterke antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Net als de overige oliën houdt tamanu-olie de talgproductie in evenwicht, versnelt het de genezingsprocessen van de huid, vermindert het mee-eters en kan het de huidporiën ontstoppen.