Hoe moet je gezichtsserums gebruiken? 5 simpele regels

Inmiddels kent iedereen de verbazingwekkende resultaten van het gebruik van serums voor het gezicht. Aan de andere kant zijn er maar weinig mensen die aandacht besteden aan de manier waarop ze gebruikt zouden moeten worden. Er zijn vijf simpele regels die je kan volgen:

Overtuigd door je zus, vriendin of een professional heb je een gezichtsserum aangeschaft omdat je hoopt op een sneller en beter resultaat dan het product heeft dat je nu gebruikt. Het is nu al een paar weken geleden dat je met het serum gestart bent en je ziet nog steeds geen resultaat. De keuze voor het product hoeft niet het probleem te zijn. Misschien gebruik je het al die tijd verkeerd. Hoe moet je een serum op de goede manier gebruiken? Lees hier vijf belangrijke regels voor het gebruik van een gezichtsserum.

Hoe gebruik je een gezichtsserum?

1. Gebruik een gezichtsserum nooit in plaats van een crème. Gebruik ze altijd samen.

Veel vrouwen geloven onterecht dat een crème vervangbaar is door een serum en daardoor gebruiken ze alleen het serum. Dit klopt niet omdat serums en crèmes verschillende effecten hebben. Serums werken tot diep in de huid terwijl een crème alleen aan het huidoppervlak actief is.

2. Gebruik een serum altijd op een schone huid.

Ingrediënten van een serum zijn dun en dringen gemakkelijk door tot diep in de huidstructuren. Maar we kunnen ze een beetje helpen. Daarvoor moeten we de make-up en al het vuil dat zich heeft opgehoopt in de poriën verwijderen voordat we het serum gebruiken. Ga door met het verwijderen van je make-up tot je een schone pad hebt. Daarna was je het gezicht met een gel en droog je de huid. Dan kan je het serum gebruiken.

3. Gebruik geen producten op oliebasis voordat je het serum aanbrengt.

Het kan voorkomen dat het serum geen resultaten geeft terwijl je het gezicht wel gereinigd hebt voordat je het serum hebt aangebracht. Hoe komt dit? Het kan komen door een verkeerde gezichtsreiniging. Als deze op oliebasis is dan zorgt de olie voor een laagje dat ervoor zorgt dat het serum niet kan indringen in de huid. Gebruik dus geen make-up remover op basis van olie voordat je een serum gebruikt.

4. Gebruik een serum op dagelijkse basis.

Het maakt wel degelijk uit op wat voor manier je een serum aanbrengt. Je mag de huid nooit overstrekken, je wil het immers graag elastischer en steviger maken. Daarom moet je nooit wrijven, het product op je huid deppen is de beste manier. Dit stimuleert ook de doorbloeding en zorgt ervoor dat het serum sneller geabsorbeerd wordt door de huid. Ook geeft het de huid een energie-boost.

5. Dep het serum op de huid.

De manier waarop je het serum aanbrengt is zeker belangrijk. Je moet de huid niet teveel rekken, je wil de huid juist veerkrachtiger maken. Het beste wat je kan doen is deppen. Hierdoor wordt de bloedsomloop gestimuleerd en dat zorgt ervoor dat het serum sneller intrekt en de energie van de huid gestimuleerd wordt.