Vitamine C in een serum: De koningin onder de vitamines voor je huid

Vitamine C (bij sommige mensen bekend als ascorbinezuur) is één van de kostbaarste vitamines die ons organisme nodig heeft, niet alleen om gezond te blijven maar ook om de huid jeugdig te houden. Het is vitamine C die de regeneratie stimuleert wat een positief effect heeft op het uiterlijk van het gezicht. Welke andere voordelen kan je verwachten als je deze krachtige voedingsstof gebruikt op je huid?

Effecten van vitamine C op de huid

Één van de meest gewaardeerde eigenschappen van vitamine C is het vermogen om vrije radicalen effectief te bestrijden. Met andere woorden is vitamine C krachtig genoeg om schadelijke stoffen te bestrijden. Daarnaast stimuleert vitamine C de synthese van collageen en keratine en ook stimuleert het de bloedsomloop van de diepere huidlagen. Boven alles geeft vitamine C de veerkracht een boost en versterkt het de wanden en bloedvaten. Vitamine C zorgt ervoor dat de dode huidcellen worden vervangen door nieuwe waardoor de huid een jeugdige uitstraling krijgt.

Feitje!

Vitamine C-moleculen kunnen losse elektronen aantrekken die een negatieve invloed op de huid kunnen hebben. Later wordt dit elektron neutraal gemaakt en wordt het daardoor veilig voor de huid.

Er zijn meer voordelen van vitamine C dan we tot nu toe genoemd hebben. Deze essentiële voedingsstof stimuleert bijvoorbeeld de ceramidesynthese en beschermt de huid tegelijkertijd tegen vochtvermindering en verlies van soepelheid. Bovendien is bewezen dat vitamine C de bloedvaten fixeert en hun elasticiteit verbetert, weefselregeneratie versnelt en zwellingen, bacteriële infecties en blauwe plekken op de huid voorkomt. Bovendien zorgt vitamine C ervoor dat de kleur van de huid egaler wordt door de melanineproductie te blokkeren. Deze essentiële voedingsstof heeft een subtiel exfoliërend effect, wat betekent dat het de huid helpt bij het uitvoeren van zelfherstellende processen. Is er nog iets dat vitamine C doet? Het schijnt te helpen bij het genezen van acné. Door dit alles is het duidelijk dat vitamine C onvervangbaar is als het gaat om het verzorgen van de huid op alle leeftijden.

Hierboven staat al dat vitamine C een anti-aging effect heeft wat niet alleen te danken is aan het bestrijden van vrije radicalen maar ook aan het stoppen van schadelijke factoren die de afbraak van collageen, elastine en hyaluronzuur veroorzaken. Samenvattend zijn dit de voordelen:

 • VERJONGING
 • REGENERATIE
 • MEER GLANS
 • BESCHERMING
 • PRACHTIGE HUID

Vitamine C: waar en wanneer?

Cosmetica met vitamine C perfect geschikt voor alle huidtypes en kunnen op veel verschillende manieren gebruikt worden. Gebruik het voor de volgende doeleinden:

 • Een rijpere huid die haar soepelheid heeft verloren en rimpels heeft.
 • Verbetering van doffe, vermoeide en doffe huid.
 • Huid die een subtiele revitalisatie nodig heeft (bijvoorbeeld na de winter of zomer).
 • Bestrijding van acné (zowel bij volwassenen als tieners).
 • Verlicht verkleuringen en sproeten.
 • Egale teint.
 • Behandel couperose huid.
 • Geef de huid extra bescherming.

Vormen van vitamine C

Vitamine C is een krachtige en ‘strijdlustige’ antioxidant maar helaas is het van nature nogal onstabiel. Dit houdt in dat vitamine C gemakkelijk kan worden afgebroken voordat het tot alle huidlagen is doorgedrongen. Om dit probleem aan te pakken en het langer te laten werken, wordt vitamine C in een speciale drager geplaatst waardoor het zeker langer stabiel blijft. Vanwege waardevolle liposomen wordt een serum met olie erkend als het beste type drager voor vitamine C. Gezichtsserums zijn ontworpen om diepe huidlagen te verzorgen, terwijl gezichtscrèmes zich richten op het behandelen van alleen het huidoppervlak, meestal alleen om bescherming te bieden.

Vitamine C kan tegenwoordig naar de diepste huidlagen worden getransporteerd, wat te danken is aan de dragers zelf: liposomen, nanosomen en nanodiscs. Dit betekent dat oxidatie zelfs een paar dagen kan worden uitgesteld, wat behoorlijk revolutionair is. Dit verhoogt op zijn beurt de effectiviteit van vitamine C, wat betekent dat deze essentiële voedingsstof nu in weefsels kan worden opgeslagen en dit leidt tot verbeterde voeding. De meest effectieve vorm van vitamine C degene die is gesloten in een kwaliteitsserum voor het gezicht.

LET OP!

Om van alle effecten te genieten en om te begrijpen hoe krachtig vitamine C is moet het in de juiste cosmetica worden verwerkt, de concentratie moet hoog genoeg zijn en de gebruikte vorm moet stabiel zijn. Alleen dan kan vitamine C dieper doordringen om effectief te werk te gaan.

Wat is de beste vorm van vitamine C? Nanoil Vitamin C Gezichtsserum voldoet aan alle verwachtingen

Nanoil Vit. C Face Serum

Welke vorm van vitamine C moet je kiezen? Het moet stabiel zijn, het mag pas afbreken als het de huid bereikt heeft. Het moet in een kwaliteitsserum zitten met moleculen die de vitamine C tot diep in de huid brengen zodat het dieper werkt dan een normale crème ooit zal doen. Nanoil Vitamine C Gezichtsserum is een huidverzorgingsproduct met de meest stabiele vorm van vitamine C: een licht serum wat je prima kan aanbrengen voordat je make-up op doet. Het bevat ascorbinezuur die ervoor zorgt dat het serum werkt daar waar het nodig is: in de diepe huidlagen. Wat is het effect? Een droom huid: egale teint, stralend, ontspannen, zonder oneffenheden, verkleuringen en acné.

Meer

Gezichtsserum met vitamine C van hoge kwaliteit

Als je besluit om een ​​vitamine C-gezichtsserum van hoge kwaliteit te gebruiken, kun je verwachten dat dit alle effecten geeft die je wilt zien. Stabiele vitamine C werkt als een expert op het gebied van huidverzorging, en daarom helpt het u om een ​​jeugdig, gladde, opgefriste en stralende huid te krijgen zonder sporen van verkleuringen, littekens door acné of door de zon veroorzaakte pigmentvlekken. Geen tekenen van veroudering, efficiënte collageensynthese, blijvend rustgevende teint. Allemaal resultaten van regelmatige gebruik van vitamine C. Veel fabrikanten voegen vitamine C toe aan hun producten, het is een onvervangbaar ingrediënt.