Retinol gezichtsserum: wat kies je en hoe gebruik je het goed?

Vitamine A is één van de meest effectieve nutriënten die in cosmetica gebruikt wordt. Dit is één van de redenen dat we snel naar een gezichtsserum grijpen met retinol: dit soort gezichtsverzorging geeft veel verzorging, verjongt de huid, vermindert rimpels en egaliseert de kleur van de huid. Weet jij waarom je alleen maar voordelen zal ervaren als je retinol aan je dagelijkse gezichtsverzorging toevoegt? Weet je waarom gezichtsserums met retinol de beste resultaten geven?

Nog niet zo lang geleden werd vitamine E gezien als het beste nutriënt wat betreft gezichtsverzorging. Vandaag de dag is het bewezen dat vitamine A (beter bekend als retinol) het sterkste verjongende nutriënt is dat in cosmetica gebruikt wordt. Daarom wordt het aanbod van gezichtsverzorging met retinol steeds groter. Het meest populaire product is het retinol gezichtsserum met een hoge concentratie voor de beste resultaten.

Wat moet je weten over retinol zelf? Wat zou je moeten weten over retinol in een gezichtsserum? Blijf lezen om erachter te komen of je alle voordelen van retinol al kent en leer hoe je het op de juiste manier gebruikt in je dagelijkse routine van gezichtsverzorging.

Gezichtsserum met retinol

Het is één van de populairste anti-aging gezichtsserums. Dit serum wordt het meest gekozen door vrouwen die de eerste tekenen van veroudering ervaren en merken dat hun huid minder veerkrachtig wordt. Natuurlijk is dit niet de enige situatie waarin het nuttig is om het gezichtsserum met retinol te gebruiken. Het verbetert de conditie van de huid als deze is aangetast door acné of verkleuring. Vitamine A helpt altijd, zeker als het zulke hoge concentratie aanwezig is als in het gezichtsserum. Het werkt beter dan een face-liftende crème. Voordat je besluit om je gezicht te behandelen met een gezichtsserum met retinol is het verstandig om te bekijken wat retinol is.

Retinol: eigenschappen en toepassing in cosmetologie

Het is niet bijzonder dat het gezichtsserum van Retinol immens populair is. Deze vitamine is immers verantwoordelijk voor het vervullen van verschillende belangrijke taken om ons lichaam in goede conditie te houden: het verbetert de weerstand van ons lichaam tegen infecties en stimuleert de vernieuwing van de cellen. Daarnaast heeft het een aantal huidverbeterende eigenschappen.

Hoe werkt vitamine A op de huid? Dit is een stof die een actieve rol speelt in de synthese van eiwitten, het verhoogt de stofwisseling en celdeling. Met andere woorden werkt vitamine A daar waar alle processen plaatsvinden die belangrijk zijn voor het behoud van de gezondheid en een jeugdig uiterlijk van de huid. Bij regelmatig gebruik biedt retinol de volgende voordelen: het voert dode huidcellen af, versnelt het regeneratieproces van de huid en het stimuleert de synthese van collageen en elastine. Hierdoor wordt de natuurlijke veerkracht en gladheid van de huid hersteld. Het is al merkbaar na een paar behandelingen.

Het beste gezichtsserum met retinol

Nanoil - gezichtsserum met retinol

Er wordt geadviseerd om alleen gezichtsserums met retinol te gebruiken die getest zijn en bewezen effectief, zoals het Nanoil Gezichtsserum met Retinol. Dit verjongende elixer herstelt de glans van het gezicht. Het serum bevat 100% vitamine A en een antioxidant (boerhavia diffusa extract). Daarnaast is het serum niet vet, wordt het goed door de huid opgenomen en werkt het vanaf het eerste gebruik. Wat zijn de voordelen van het gebruik van Nanoils Gezichtsserum met Retinol?

  • Vermindert verkleuringen en laat de huid stralen.
  • Verbetert de veerkracht, heeft een facelift effect en maakt de huid soepel.
  • Vergemakkelijkt natuurlijke processen van huidschilfering.
  • Vermindert rimpels en verbetert de vorm van het gezicht.
  • Helpt bij het genezen van acné
Meer

Wat je moet weten als je retinol gebruikt

Als retinol toegevoegd is aan een serum van goede kwaliteit is het een volkomen veilig ingrediënt dat de huid niet beschadigt. Maar het blijft een zeer sterkte stof die de huid kan sensibiliseren (allergie kan veroorzaken). Wat is de kans dat retinol dit effect heeft op de huid? Als je bijvoorbeeld teveel gebruikt en geen bescherming tegen de zon gebruikt kan dit irritatie veroorzaken. Daarom wordt er aangeraden om retinol te gebruiken voordat je een SPF-crème aanbrengt. Je kunt retinol ook toevoegen aan je schoonheidsroutine ‘s avonds zodat je huid ‘s nachts goed verzorgd wordt terwijl je slaapt.

Hoe moet je starten met het gebruik van retinol?

Als je jouw gezicht goed wil verzorgen en er een paar jaar jonger uit wil zien door een serum met retinol is het niet verstandig om ‘zomaar’ een product met vitamine A te kiezen. Zoals al eerder genoemd is retinol een sterk ingrediënt waar de huid aan moet wennen.  Daarom moet je beginnen met een product wat een lagere concentratie aan retinol bevat. Het is slim om retinol geleidelijk aan toe te voegen aan je dagelijkse gezichtsverzorging. Je kan bijvoorbeeld eerst met een concentratie van 0,2% beginnen en dit langzaam opbouwen tot 1% of zelfs wel 2%.

De frequentie van het gebruik en de duur van de behandeling met het gezichtsserum met retinol is belangrijk. Als je er mee begint is het belangrijk om het niet meteen te vaak te doen. Één keer per week is een prima start. Geleidelijk aan kun je dit product toevoegen aan je dagelijkse gezichtsroutine. Het is goed om je te beseffen dat een behandeling met vitamine A ongeveer 6 maanden duurt. Daarna is het verstandig om de behandeling met retinol minder frequent te doen, vooral als de gewenste effecten bereikt zijn.