Salonwaardige gezichtsbehandeling voor thuis: slimme manier om te relaxen en er op je best uit te zien

Soms heb je echt zin om in warm water te dobberen en te relaxen na een drukke dag. Ook al heb je niet altijd tijd voor een bad, je kunt wel ontspanning krijgen door thuis een gezichtsbehandeling te doen.

De huid van ons gezicht wordt aangetast door stress, vermoeidheid en een druk leven. Elke slapeloze nacht is zichtbaar op ons gezicht: rimpels, donkere kringen onder de ogen, gezwollen ogen, vale en futloze huid. Het wordt tijd dat we in actie komen!

Salonwaardige behandeling, wat houdt het in?

De term spa doet je meestal denken aan warme bubbelbaden, sauna’s en behandelingen. Er is een andere optie die niet zoveel tijd in beslag neemt maar wel een geweldig effect heeft! Een doe-het-zelf gezichtsbehandeling. Wat houdt het in? Simpel gezegd is het een reeks ontspannende gezichtsbehandelingen die je beter doen voelen en de spanning wegnemen terwijl jouw huid gezonder wordt, gaat stralen en gerevitaliseerd wordt.

Je kunt je gezichtsbehandeling thuis doen. Het is niet duur, kost weinig tijd en het is niet moeilijk. Je kan de behandeling het best doen als je moe bent en een snelle vorm van ontspanning nodig hebt of wanneer je ziet dat je gezicht vitaliteit mist. Je huid heeft dan de beste voedingsstoffen nodig waardoor je gezicht er jonger uitziet.

Gezichtsbehandeling thuis: stap voor stap

Wat heb je nodig om je gezicht te behandelen? Als eerste heb je een beetje tijd nodig. Wat de producten betreft, de meeste heb je waarschijnlijk al in huis. Ben je er klaar voor? Dan beginnen we nu met jouw gezichtsbehandeling.

Stap 1: Verwijderen van make-up en reinigen van de huid

Als eerst verwijder je al je make-up en maak je alle poriën schoon (in de poriën zit vaak olie, stof en vuil opgehoopt). Om dit te doen kun je de Oil Cleansing Method gebruiken: hiervoor heb je een mix van castorolie en een basisolie nodig (bijvoorbeeld argan- of jojoba-olie). Oliën verwijderen effectief zelfs het hardnekkigste vuil zonder dat de huid droog of strak aanvoelt. Droog daarna je gezicht af en verwijder alle olieresten.

Stap 2: Stomen

Het is tijd om van binnenuit te werken. Daarvoor is het stomen gemaakt. Giet wat heet water in een kom, voeg een paar druppels etherische olie toe (bijvoorbeeld rozemarijn-olie), leg een handdoek op je hoofd en buig over de kom. Dit is de perfecte manier om de poriën open te zetten voor een grondige reiniging. Het stomen van je gezicht helpt bij het verwijderen van mee-eters, het verzacht de huid en bereidt deze voor op de volgende stappen.

Stap 3: Gezichtsmasker

De volgende stap zal je doen voelen alsof je bij de sauna bent: een heerlijk masker en een komkommer-kompres. Iedere vrouw weet dat deze combinatie garant staat voor een fijne ontspanning. Het is makkelijker dan je denkt! Gebruik een sterk voedend, hydraterend en revitaliserend masker (bijvoorbeeld een zelfgemaakt avocado-, honing- en yoghurtmasker of een ander doe-het-zelf-recept). Nadat je het op de huid hebt aangebracht, ga je op bed liggen en leg je de plakjes vochtinbrengende komkommer op je oogleden. En dan… tijd voor een schoonheidsslaapje!

Stap 4: Massage met olie

Na het afspoelen moet de huid beschermt worden tegen vochtverlies en tegen het verlies van de essentiële ingrediënten. Hoe doe je dat? Het belangrijkst is om in ieder geval natuurlijke oliën te gebruiken, zoals amandel-, argan- of jojoba-olie. Masseer een druppel olie een paar minuten in de huid: dit is de perfecte manier om de huid gladder te maken en te beschermen tegen vuil van buitenaf. Deze zachte gezichtsmassage doet wonderen:  het is de beste manier om je gezichtsbehandeling af te sluiten!