Gezichtslijnen: wat veroorzaakt rimpels & hoe kom je er vanaf?

Op den duur komt elke vrouw in haar leven op een punt dat ze de eerste ongewenste rimpels spot. Je kunt de klok niet stil zetten, daar zijn deze gezichtslijnen het levende bewijs van. Ontdekt waardoor rimpels veroorzaakt worden en of het mogelijk is om er vanaf te komen. Als dat kan, hoe moet je dit doen zodat je het beste resultaat krijgt?

Rimpels. Ze komen in de volgende volgorde: rond de ogen, op het voorhoofd en rond de neus en lippen. Als je rookt krijg je sneller last van rimpels. Sommige rimpels (de lachrimpels) zijn niet zo erg en juist het bewijs dat je veel lacht. Helaas zorgen de meeste rimpels ervoor dat we er ouder uitziet en dat de huid grauwer wordt.

Oorzaken van rimpels

Waardoor ontstaan rimpels? De meeste mensen denken dat het een teken van veroudering is. Er zijn maar een paar mensen die de echte reden weten. Rimpels ontstaan door een gebrek aan collageen en elastine (proteïnen die zorgen voor een strakke huid). Bij het ouder worden komt er ook een gebrek aan hyaluronzuur (zorgt voor hydratatie) en zal de huid snel grauw en droog worden.

Natuurlijk kan het zijn dat je sneller rimpels krijgt door een bepaalde leefstijl, de gezichtsverzorging die je doet etc. De meest voorkomende redenen van rimpels en veroudering van het gezicht:

  • Slechte gezichtsverzorging.
  • De huid rekken tijdens het verwijderen van make-up.
  • Te weinig slaap en teveel stress.
  • Geen gebruik van zonnebrand.
  • Veel roken en alcohol consumptie.
  • Teveel blootstelling aan de zon (teveel gebruik van de zonnebank).

Hoe kom je van rimpels af?

Je kan proberen om van die eerste gezichtslijnen (die natuurlijk veel te snel op komen zetten) af te komen. Er zijn een paar manieren om de huid weer een jeugdige uitstraling te geven. Hoe eerder je in actie komt tegen de rimpels, hoe makkelijker het zal zijn om er vanaf te komen. De sleutel tot succes is aandacht voor de gezichtsverzorging.

1. ANTI-RIMPEL GEHEIM: HET SERUM

De makkelijkste manier om de huid in een betere conditie te brengen is een gezichtsserum dat rijk is aan retinol, co-enzym Q10 en hyaluronzuur. Serums hebben een groot voordeel: het is vaak een lichte formule die rijk is aan vele ingrediënten en die snel en effectief werkt van binnenuit. Kies een anti-aging of liftend gezichtsserum dat een voedend, hydraterend en herstellend effect heeft.

2. ANTI-RIMPEL GEHEIM: OLIE

Natuurlijke olie (zoals amandel, jojoba of arganolie) hebben geweldige versterkende effecten. Elk van deze oliën voedt de huid, zorgt voor optimale hydratatie en stimuleert de natuurlijke celvernieuwing. Olie moet je voor het beste resultaat elke dag gebruikt: in plaats van een crème om make-up te verwijderen of als basis voor een anti-aging gezichtsmasker.

3. ANTI-RIMPEL GEHEIM: MASSAGE

Twee vliegen in één klap: combineer het aanbrengen van het serum, de olie of de crème met een massage van het gezicht. De huid vindt het fijn doordat hierdoor het natuurlijke herstelproces gestimuleerd wordt. Je kunt de doorbloeding al stimuleren met een paar minuten masseren per dag. Dit kan je doen met je handen maar ook met een massage-apparaat.

4. ANTI-RIMPEL GEHEIM: FACELIFT

Het is wat kort door de bocht maar wel effectief. Er zijn veel verschillende behandelingen: laser facelift, therapie met rood licht, mesotherapie met of zonder naalden, echo therapie en nog vele andere vormen. Dit is wel een dure optie.

5. ANTI-RIMPEL GEHEIM: DIEET

Je huid is een weerspiegeling van jouw gezondheid. Als je gezond en gevarieerd eet dan zal dat echt te zien zijn aan je gezicht. Dit is de makkelijkste manier om rimpels in het gezicht te voorkomen.