5 grappige feiten die helpen om je huid te verbeteren

Elk type huid heeft een andere behandeling nodig. Sommige behandelingen passen slechts bij één huidtype terwijl andere technieken alle huidtypes verbeteren. Wil jij een gave en gladde huid? Lees dan deze 5 grappige feiten om erachter te komen wat je kan doen om te voldoen aan de behoeften van jouw huid.

Het geheim van een mooie gezichtshuid is simpel: je moet je huid behandelen met de producten die de huid voorzien van alles wat het nodig heeft. Hoewel het per type huid verschillend is aan welke voedingsstoffen meer behoefte is, is er één stof die ieder huidtype nodig heeft: water. Wist je dat er, ongeacht je leeftijd, een paar universele tips zijn die je aan een mooie huid kunnen helpen? Dankzij dit artikel weet je straks hoe je jouw huid op een makkelijke manier kan verbeteren. Je leert welke behoeften jouw huid heeft en dit zal je zeker helpen om te breken met slechte huidverzorgingsgewoonten.

Hoe kan je thuis goed voor je huid zorgen?

Denk je dat je alle behandelingen kent die je thuis kan doen en jouw huid verbeteren? Ben je op de hoogte van alle trucjes die ervoor zorgen dat je kan genieten van de beste versie van jouw huid? Lees verder om erachter te komen.

1. Bescherming tegen UV-straling is het hele jaar nodig.

Dit is één van de meest gemaakte fouten op het gebied van huidverzorging.  Een gebrek aan bescherming tegen de zon en te weinig gebruik van zonnebrand heeft een negatieve invloed op de huid. Je moet je realiseren dat de huid permanent moet worden beschermd om alle nadelige effecten van de zon op onze huid te voorkomen. Recente onderzoeken hebben uitgewezen dat UVA- en UVB-straling door wolken, kleding en glas dringen. Je huid wordt constant blootgesteld aan zonlicht, zelfs in de winter of op een plek met veel schaduw. De enige beschermlaag waar de UV-straling niet doorheen komt is een zonnebrandcrème of natuurlijke olie. Kies altijd voor een hoge factor.

DIT IS BELANGRIJK!

De zon zorgt ervoor dat de huid sneller veroudert en leidt vaak tot ernstige dermatologische problemen. Melanine (pigment) neemt UV-straling op. Een bruine kleur kan je als een natuurlijk schild beschouwen. Ondanks dat moet je wel onthouden dat je altijd bescherming tegen de zon moet gebruiken. Het maakt hierbij niet uit of je in de zon ligt of alleen maar een wandeling maakt buiten.

2. Elk huidtype heeft hydratatie nodig (zelfs de vette huid)

Bij elk huidtype moet het water regelmatig worden bijgevuld. Ondanks dat dermatologen ons hier voortdurend aan herinneren vergeten we dit vaak en gebruiken we uitdrogende middelen om een vette huid aan te pakken. Maar ook een huid die teveel talg aanmaakt heeft water nodig. Je moet er niet vanuit gaan dat je Seborroe kunt behandelen zonder je huid te laten drinken.

DIT IS BELANGRIJK!

Hydratatie is de basis van huidverzorging. Alleen al als je kijkt naar hoe een vettige huid reageert op een gebrek aan hydratatie: het gaat overtollig talg produceren om het watertekort te compenseren.

3. Het verwijderen van make-up en het reinigen van het gezicht zijn twee essentiële onderdelen van huidverzorging

Ga je naar bed met je make-up nog op je gezicht? Bijna iedereen weet dat vuil, gifstoffen en cosmetische resten die achterblijven op de huid enorme schade aanrichten. De talgklieren raken hierdoor erg snel verstopt. Als je geen aandacht geeft aan het verwijderen van je make-up en het reinigen van de huid zal je zien dat de huidt niet goed werkt en verstopt raakt. De gevolgen zijn vervelend: acné, mee-eters en in extreme gevallen zelfs ontstekingen.

DIT IS BELANGRIJK!

De basis van effectieve huidverzorging is het dagelijks verwijderen van de make-up en reinigen van het gezicht. Deze twee dingen zijn net zo belangrijk als hydratatie en bescherming tegen de zon. Tot slot: hoe schoner de huid is hoe meer voedingsstoffen er worden opgenomen.

4. Geen enkel huidtype (zelf niet de voor acné gevoelige huid) mag je laten uitdrogen

Het maakt niet uit welk huidtype je hebt (of hij nu ongecontroleerd glanst of door acné wordt aangetast), je mag de huid nooit laten uitdrogen. Door uitdroging verdwijnen oneffenheden niet eerder. Eigenlijk is dat de meest schadelijke manier om met acné om te gaan. Acné wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door bacteriën. Wanneer de huid uitdroogt zal het meer talg gaan produceren. Ook verstoor je op die manier de natuurlijke beschermende laag van de huid zodat deze weerloos wordt tegen de bacteriën die de acné hebben bezorgd. Het zal inmiddels duidelijk zijn dat dit de huid eerder verslechtert dan verbetert.

DIT IS BELANGRIJK!

Een goed gehydrateerde huid voert zelfherstellende processen veel effectiever uit. Hierdoor kan de huid beter met acné omgaan. Ook kunnen er littekens achterblijven van de acné als de huid uitgedroogd raakt.

5. Alle huidtypes verdragen natuurlijke olie goed

Als het je eenmaal gelukt is om je huid weer aan te vullen met water zul je iets moeten doen om deze hydratatie te behouden. Dit kan bereikt worden door de huid te behandelen met stoffen die verantwoordelijk zijn voor het creëren van een beschermende laag en het voorkomen van waterverlies. Misschien heb je al eens gehoord dat natuurlijke oliën de beste schoonheidsproducten zijn om alle huidtypes te behandelen. Ben je nog steeds bang dat jouw vette huid de extra dosis olie niet aankan? Oliën zijn verzachtende middelen die verschillende niveaus van omega-zuren bieden, ze verschillen ook qua structuur. Dit houdt in dat ze geschikt zijn voor alle huidtypes. Bovendien zijn veel oliën (zoals tamanu-, hennep- en arganolie) speciaal gemaakt om de vette huid te behandelen en verzorgen.

DIT IS BELANGRIJK!

Natuurlijke schoonheidsoliën herstellen de natuurlijke hydrolipidenbarrière van de huid. Dit versterkt de huid en zal het beschermen tegen vochtverlies. Het kan niet worden ontkent dat alle huidtypes natuurlijke oliën nodig hebben. Probeer het soort olie af te stemmen op jouw huidtype.