Droge huid? 5 manieren om je huid effectief te hydrateren

Ben je steeds op zoek naar dé oplossing voor je droge huid? Heb je een oplossing nodig voor een geïrriteerd en uitgedroogd gezicht? Als je op beide vragen ‘ja’ kan antwoorden dan ben je bij ons aan het goede adres.

Vandaag zullen we enkele bewezen trucjes onthullen om de huid aan te vullen met water en het hydratatieniveau te behouden. Ook zullen we wat advies geven over effectieve huidverzorging voor de droge huid. Hieronder vind je 5 methoden die je zullen helpen om de droge huid te herstellen.

5 manieren om van een droge huid af te komen

1. Stop met het gebruik van cosmetica met alcohol

De eerste stap die je moet nemen om te kunnen genieten van een egale, gezonde en vooral gehydrateerde huid is.. goede cosmetica. Controleer de INCI van de producten die je dagelijks gebruikt. Gebruik geen producten die stoffen bevatten zoals: ethanol, alcohol, denat-alcohol en isopropylalcohol.

Houd er altijd rekening mee dat de ingrediënten die in cosmetica worden gebruikt een grote invloed hebben op de kwaliteit en het uiterlijk van je huid. Er zijn stoffen die een positieve invloed hebben op de huid en daardoor zijn er ook stoffen die een negatieve invloed hebben op de huid. Helaas zijn de schadelijke alcoholen, microplastic en derivaten van ruwe olie goedkoop en worden ze daarom door veel fabrikanten gebruikt.

Het behandelen van de huid met cosmetica die deze uitdrogende en irriterende alcoholen bevatten is echt het ergste wat je kunt doen. Het is niet moeilijk te raden dat een droge huid dankbaar is als je alcoholvrije schoonheidsproducten gebruikt. Je moet ook opletten bij het gebruik van cosmetica die een sterke geur hebben en die bekend staan als antibacterieel.

Probeer de volgende keer dat je cosmetica gaat kopen schoonheidsproducten te vinden die melkzuur en hyaluronzuur bevatten. Producten die bedoeld voor de droge huid moeten dit doel natuurlijk ook dienen. Als laatste zijn er twee universele stoffen die geschikt zijn voor alle huidtypen (net als hyaluronzuur): vitamine C en aloë vera.

2. Gebruik geen alkalische zeep

Het merendeel van de zeep maakt de huid ruw en vervelend om aan te raken. Hoe komt dat? Naast dat ze de huid reinigen drogen ze ook de huid behoorlijk uit omdat ze samen met de bacteriën ook de beschermende lipidenlaag verwijderen. Alkalische zeep is niet goed te verdragen door de huid omdat het zuur is. Zuur en de huid gaan gewoon niet goed samen.

Probeer je gezicht, handen (eigenlijk het hele lichaam) te wassen met zachte cosmetica die de huid reinigen, verzorgen en beschermen zonder de hydrolipidenbarrière van de huid te verstoren. Onthoudt dat er niets is dat meer de huid meer uitdroogt dan alkalische zeep.

3. Behoud de pH van de huid door het gebruik van gezichtstoners

We moeten ons realiseren dat alleen een gezichtstoner de pH van de huid kan balanceren. Een droge huid moet dagelijks met een gezichtstoner behandeld worden. Afgezien van deze balancerende eigenschappen kan een dergelijk product de huid kalmeren en alle microschade en irritaties genezen.

Helaas is de gezichtstoner nog steeds een onderschat schoonheidsproduct maar het is het belangrijkste hulpmiddel om de huid te verbeteren. Je zou altijd een flesje gezichtstoner in de badkamer moeten hebben staan. Naast gezichtstoners hebben kruiden destillaten ook een positieve invloed op een droge huid. Dit zijn kruidenwaters die alleen van natuurlijke stoffen zijn gemaakt. Voor een droge huid kan je het best damast rozenwater of sinaasappelwater gebruiken.

4. Regelmatig dode huidcellen verwijderen

Hoe droger de huid is hoe meer dode huidcellen er op het huidoppervlak zitten. Laat deze niet zitten! Het is goed om eens per week of in ieder geval minimaal twee keer per maand een gezichtsscrub te gebruiken. Gebruik een volledig natuurlijk en zachte enzymatische gezichtspeeling. Dit product heeft een romige textuur zonder schuurmiddelen. Dit betekent dat je het niet op de huid hoeft te wrijven waardoor de deeltjes de huid kunnen irriteren.

Enzymatische peelings zijn ook vaak verrijkt met voedende stoffen. Daardoor verzorgen dergelijke schoonheidsproducten de gezichtshuid en zorgen ze ervoor dat de huid er weer stralend uitziet. Wanneer je de dode huidcellen wil verwijderen kan je beter een droge borstel gebruiken voordat je gaat douchen of in bad gaat in plaats van een bodyscrub die nogal heftig kan zijn voor een droge huid.

5. Bevochtig de huid en gebruik kalmerende, huidherstellende producten

Gebruik schoonheidsproducten die bewezen effectieve hydraterende stoffen bevatten zoals: aloë vera, glycerine, vaseline, natuurlijke oliën (bijvoorbeeld zonnebloemolie, avocado-olie, zoete amandelolie) en lecithine. Zorg er ook voor dat je de huid beschermt tegen UV-straling. Last but not least: drink dagelijks minimaal anderhalve liter water. Dit verbetert het vochtgehalte in je lichaam beter dan welk schoonheidsproduct dan ook.