Gave huid in een handomdraai. Leer nuttige tricks om deze glanzende huid te krijgen

Heb je binnenkort een belangrijke vergadering en wil je er oogverblindend uitzien? Heb je een korte nacht gehad (je was natuurlijk hard aan het studeren) en laat je huid nu te wensen over? Laat ons je een paar adviezen geven waarmee je de gezichtshuid snel mooier kunt maken en kunt herstellen. Leer nuttige tricks van wereldberoemde make-up artists die werken met Beyoncé, Lady Gaga en Jennifer Lopez.

Tricks om een vermoeide huid in een handomdraai te herstellen

De tips die je straks zult lezen helpen je niet meteen om een vermoeide huid nieuw leven in te blazen. Wat ze wel doen is alle imperfecties en puistjes in een oogwenk camoufleren. Soms hebben we niet genoeg tijd voor uitgebreide gezichtsbehandelingen maar moeten we er gewoon nú perfect uitzien!

Hoe kun je dit doen?

  1. Gebruik zelfbruiner. Als je dit elke 3 of 4 dagen gebruikt dan kan je er vanuit gaan dat die mooie bruine look die je in de zomer hebt ook de hele winter blijft. Het is ook belangrijk om regelmatig een gezichtsscrub te gebruiken omdat dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de zelfbruiner. Ten minste twee keer per maand moet je de dode huidcelen verwijderen. Ziet je gezicht er ‘s ochtends slecht uit? Zelfbruiner! Als je wat zelfbruiner gebruikt zal niemand opmerken dat jouw huid eigenlijk dof en vermoeid is.
  2. Het is tijd om wat make-up aan te brengen die je huid zal laten stralen. Gebruik oogschaduw in een lichte kleur, highlighter in poedervorm en bronzer, maar niet de klassieke. Probeer een bronzer te vinden die wat gouden glitters bevat zodat die het licht weerkaatsen. Dit helpt om de onvolkomenheden te camoufleren en je gezicht er minder vermoeid uit te laten zien.
  3. Gebruik wat blusher op je wangen. Dit is een schitterende cosmetica die je meteen een frisse en uitgeruste uitstraling geeft en een mooie blos op je wangen laat zien. Maar: overdrijf niet. Laat deze blusher de jukbeenderen subtiel accentueren. Het zal de huid er jeugdig en gezond uit laten zien als het met mate gebruikt wordt. Gebruik geen blusher in felle (roze, rode of oranje) kleuren. Deze kunnen je huid er juist bleek uit laten zien.
  4. Doe wat natuurlijke olie op je hand! Natuurlijke schoonheidsoliën maken het gezicht onmiddellijk lichter en mooier. De doffe en vermoeide uitdruk zal verrassend snel verdwijnen. Als je een stralende huid wil krijgen waarmee je echt indruk maakt op anderen combineer dan een gekozen olie met een kleine hoeveelheid pareloogschaduw en een druppel foundation. Verdeel dit mengsel over je gezicht/delen van het lichaam. Het effect is mindblowing! Probeer het gewoon.
  5. Een ander trucje wat je kunt gebruiken om een uitgeruste look te krijgen is het gebruik van concealer op de ooghuid (op de donkere kringen). Je krijgt alleen het gewenste effect als je de concealer op de juiste manier gebruikt. Je brengt de concealer niet recht onder de ogen aan maar iets daaronder. Probeer het in de vorm van een driehoek aan te brengen en laat de concealer zich met de huid vermengen. Als je een frisse uitstraling wil gebruik dan een concealer die twee tinten lichter is dan de foundation die je gebruikt hebt.

Last but not least: Het is belangrijk om je te beseffen dat make-up (ook al gebruik je de beste merken) je gezicht niet zal verbeteren als je niet eerst de huid zelf aanpakt. Probeer je gezicht gehydrateerd en gevoed te houden. Voordat je een crème of toner aanbrengt kun je een paar ijsblokjes over je gezicht wrijven. Om het makkelijker te maken kun je de ijsklontjes in een doek doen zodat je geen last hebt van teveel water.