Remedies voor gebarsten lippen in de winter – huis scrubs en maskers

Waarom krijgen we gebarsten lippen in de winter?

In de wintermaanden ervaren veel mensen problemen met hun lippen. Lippen die worden geteisterd door kloven en schraapsel, hoe je ook de huid eromheen verzorgt. Hoewel het meestal een klein probleem is, kan het erg pijnlijk zijn. In deze post bespreken we wat de oorzaken zijn van gebarsten lippen in de winter en wat kunt u doen om het te voorkomen, en geven we enkele geweldige tips voor natuurlijke huis scrubs en maskers die je lippen mooi en soepel houden.

In de winter kunnen droge lucht, koude wind en lage luchtvochtigheid je lippen droger maken. Een van de voornaamste oorzaken is een gebrek aan vochtinbrengende stoffen. De lucht is veel droger in de winter, waardoor je lippen sneller uitdrogen. Ook het gebruik van hete lucht-ventilatoren om uw huis te verwarmen, kan bijdragen aan een onbalans in de luchtvochtigheid en uw lippen te drogen.

Ook bepaalde geneesmiddelen, zoals bepaalde allergie-medicijnen of anti-depressieve medicijnen, kunnen de huid rond de lippen droog maken. Maar ook schadelijke UV-stralen kunnen tot gebarsten lippen leiden.

Bovendien controleren veel mensen niet hun lippen om schade of zwakke plekjes op te sporen. Gezondheid en voeding zijn belangrijke factoren bij het voorkomen van gebarsten lippen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan essentiële balansieren de verdamping van gehydrateerde mineralen in je lichaam.

Hoe kunnen we gebarsten lippen voorkomen?

De beste manier om droge lippen te vermijden is door ze goed gehydrateerd te houden. Drink veel water om uw lippen vochtig te houden en gedurende de dag veel vochtinbrengende producten aan te brengen.

Hier zijn enkele manieren waarop u uw lippen kunt verzorgen om schade te voorkomen:

  • Neem elke dag extra vochtinbrengende lippenbalsem of andere vochtinbrengende producten zoals honing, olijfolie of kokosolie.
  • Gebruik geen vaseline omdat het de lippen kan verstikken.
  • Vergeet niet om een lipgloss met een SPF-lipproduct te dragen.
  • Gebruik zachte lippenbalsems die niet schuren op je lippen.
  • Breng elke avond een vochtinbrengend lip product aan.
  • Gebruik een luchtbevochtiger om de luchtvochtigheid te verhogen.

Gebarsten lippen kunnen ook worden voorkomen door een goede voeding te volgen. Eet producten die vitamine E, E-omringende mineralen, omega-3 vetzuren, koper, ijzer en zink.

Remedies voor gebarsten lippen – huis scrubs en maskers

Natuurlijke remedies kunnen worden gebruikt als je al gebarsten lippen hebt. Hier zijn enkele geweldige huis remedies voor gebarsten lippen.

Scrub de lippen:

Een scrub kan uw lippen helpen de afgestorven huid te verwijderen en de bloedsomloop te bevorderen. Mix wat honing met wat gewoon suiker en breng het vervolgens aan op uw lippen. Scrub het product gedurende een paar minuten, spoel het dan af met warm water. U doet dit eenmaal per week, als u merkt dat uw lippen gaan verbeteren.

Hydraterende lippenmaskers:

Probeer een hydraterende lippenmasker te maken met een mengsel van honing, druivenpitolie en yoghurt. Breng het mengsel aan op je lippen, laat het vijf minuten zitten en spoel dan het af met warm water. U kunt dit masker eenmaal per week gebruiken.

Castor olie oliemasker:

Om een castoroliewasker voor te bereiden, meng je een half theelepel castor olie met een eetlepel honing. Breng het masker aan op je lippen en laat het vijftien minuten intrekken. Veeg het vervolgens af met een zachte doek. Voer deze remedie twee keer per week uit voor beste resultaten.

Komkommermasker:

Komkommers bevatten ingrediënten die de algehele voeding geven en helpen de lippen zacht en smetteloos te maken. Rasp een gladde komkommer, en meng de rasp met een theelepel honing. Breng daarna het masker aan op je gezicht en laat het dertig minuten intrekken. Veeg het vervolgens af met een zachte doek.

Milk & Sugar Mask:

Mix een theelepel melk en suiker en voeg een druppel olijfolie toe. Masseer het masker in je lippen tot de suiker smelt en laat het daarna twintig minuten intrekken. Spoel vervolgens het masker af met lauw water.

Conclusie

Gebarsten lippen komen vaak voor in de winter, wanneer de luchtdroogheid toeneemt. Een gebrek aan vocht en de invloed van schadelijke UV-stralen kunnen er ook toe bijdragen dat je lippen uitdrogen en er pijnlijk en gebarsten uitzien.

Het is belangrijk om te weten dat lippenverzorging een essentiële rol kan spelen bij het voorkomen van gebarsten lippen. Natuurlijke remedies zoals huisscrubs, hydraterende lippenmaskers, castorolie oliemaskers, komkommermaskers en melk- en suikermaskers zijn effectieve manieren om uw gebarsten lippen te behandelen.

Met de juiste lippenhygiëne en voeding, kunt u de gezondheid van uw lippen verbeteren. Begin vandaag met het verzorgen en hydrateren van uw lippen, zodat u na de wintermoeite kunt genieten van zacht en gezond uitziende lippen.